Bespaar geld met een auto GPS tracker

De GPS tracker zie je steeds vaker in Nederland en wordt ook voor steeds meer toepassingen gebruikt. GPS is een afkorting van Global Positioning System. De tracker kan dus zeer nauwgezet de positie van iets of iemand bepalen. Dit kan enkel als de GPS tracker wel vrij toegang heeft tot een satelliet of een mobiel netwerk. Het zijn namelijk de satellieten die verbonden zijn met de GPS tracker, waardoor het mogelijk is om wereldwijd, waar ook ter wereld een voorwerp, een persoon of een dier te lokaliseren. Er zijn veel verschillende toepassingen mogelijk met een GPS tracker. De meeste mensen kopen een auto GPS tracker. Deze kan je bijvoorbeeld gebruiken als routeplanner of als hulpmiddel om je auto te lokaliseren. Zeer handig als je auto gestolen wordt!  Wanneer dieven het niet door hebben dat er een GPS tracker aan boord is en de tracker niet onklaar maken, is het heel goed mogelijk om de exacte locatie van je voertuig terug te vinden. Ook zorgt een GPS tracker vaak voor geldbesparing. Maar wat is nou een goede auto GPS tracker? Wij zetten een aantal tips op een rij, zodat jij ook de juiste keuze maakt.

Waar moet je op letten?

De GPS tracker wordt momenteel ontzettend veel gebruikt in moderne auto’s. Het is zelfs zo dat sommige verzekeringsmaatschappijen een GPS tracker verplicht stellen. Op deze manier kan bij een eventuele diefstal direct nagegaan worden waar de gestolen auto zich bevind. Veel bedrijven die hun werknemers een auto van de zaak geven, maken ook gebruik van een auto GPS tracker.  Maar moderne GPS trackers kunnen nog meer. Je verbind een tracker altijd aan een app op je telefoon. Het is dus belangrijk dat je van te voren nagaat wat je precies met de auto GPS tracker wil bereiken. Ga je het alleen als navigatie gebruiken of neem je hem meer om te kunnen ingrijpen bij autodiefstal? Gebruik je het voor 1 auto of koop je ze voor zakelijk gebruik en dus voor meerdere voertuigen? De tracker verbind je altijd aan een app en daar zitten soms nog wel verschillen tussen. Niet elke app heeft namelijk dezelfde features. Verschillen tussen trackers (apps) zijn doorgaans te vinden in onderstaande punten:

  • Sommige apps moet je extra voor betalen
  • Sommige trackers kunnen je motor of wielen blokkeren bij diefstal
  • Trackers komen in verschillende maten en gewichten
  • Je hebt trackers met een sterk bereik en met een minder sterk bereik
  • Er zijn ook trackers met microfoons ingebouwd
  • Verschillende trackers hebben verschillende soorten batterijen met verschillende levensduur

Zoals je kunt zien zijn er dus veel dingen waar je over na moet denken voordat je tot aanschaf over gaat. Kijk vooral naar de grootte en het gewicht van de tracker. Afhankelijk in wat voor soort auto hij aan bevestigd gaat worden.

Data zorgt voor geldbesparing

Wist je trouwens al dat je met je auto GPS tracker allerlei data tot je beschikking krijgt? Zo krijg je o.a. inzicht in:

  • Je brandstofverbruik
  • Rijgedrag
  • Afgelegde kilometers
  • Eventuele motorstoringen

Inzicht in deze zaken kan je al een forse geldbesparing opleveren! Jij (en je medewerkers) hoeft nooit meer je kilometers handmatig te registreren. Alles wordt voor je bijgehouden in de app die je koppelt aan je GPS tracker. Zo wordt het autorijden een stuk makkelijker en leuker en verlies je minder tijd aan papierwerk. Hoe meer werknemers je hebt die rijden met een auto GPS tracker, hoe meer geld je kunt besparen. Laat je dus voorlichten door de verkopers die je spreekt en let vooral op de mogelijkheden van de app waaraan je gekoppeld wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *