19 januari 2022
racefiets merken

De verschillende racefiets merken

Wanneer je in de wereld zit van race fietsen zie je ook dat iedereen zijn eigen favoriete merk heeft. Iedereen vindt dat de fiets waar hij of zij op fietst het beste is en zal deze ook aanraden bij de rest. Net als normale fietsen zijn er ook vele verschillende racefiets merken. Ook zijn er natuurlijk bedrijven die zowel racefietsen maken als normale fietsen. Neem bijvoorbeeld Giant. Zij produceren al jaren lang fietsen voor zowel de hobby fietser als de sport fietser. Als je op zoek bent naar een nieuwe racefiets zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat je weet wat het budget is dat je hebt. Je kunt natuurlijk niet een fiets kopen waar je het geld niet voor hebt. Verder wil je natuurlijk ook dat de fiets aan bepaalde eisen voldoet. 

Grote merken

Om een aantal grote racefiets merken op te noemen heb je bijvoorbeeld Giant. Zoals net al is genoemd maakt Giant niet alleen racefietsen maar ook stadsfietsen die je kunt gebruiken om boodschappen mee te halen of om mee naar school te fietsen. Een ander groot merk wat racefietsen produceert is Trek. Trek maakt buiten racefietsen ook mountainbikes. Een paar andere merken zijn Merida, Bianchi, Colnago en Pinarello. Als je besluit een van deze fietsen aan te schaffen ben je verzekerd van een goede fiets en kun je met een gerust hart de weg op.

racefiets merken

B-merken

Je hebt natuurlijk ook een b-merk van racefiets merken. Dit betekent niet dat het een slechte fiets is maar dat het net niet optimaal is. Neem bijvoorbeeld het frame. Dit wordt zowel bij a-merken als b-merken gemaakt van carbon. Alleen bij een b-merk fiets zul je zien dat het carbon van iets goedkoper materiaal is gemaakt en dikker is. Dit zorgt door voor iets meer gewicht dan bij een a-merk fiets.