Hoe vind je een goede autorijschool in Utrecht?

Ga jij binnenkort starten met autorijlessen in Utrecht? Met welke rijschool neem je dan contact op? Je hebt veel keus, maar uiteraard wil je de allerbeste rijschool. Waar let je dan op? 

Kies voor een proefles

Autorijscholen in Utrecht plaatsen vaak veel informatie op hun website. Lees dit goed door. Je weet echter pas echt wat je aan een autorijschool in Utrecht hebt als je een keer bij ze gereden hebt. Kies daarom voor een proefles. Deze zijn vrijwel altijd gratis. Natuurlijk gaat het tijdens deze les niet alleen om het rijden. Stel ook alle vragen die je hebt. 

Kies niet de goedkoopste rijschool

Natuurlijk is het geld belangrijk. Misschien moet je wel hard werken om iedere rijles te kunnen betalen. Toch is het riskant om alleen naar de tarieven te kijken. Als je bij een goedkope rijschool meer lessen nodig hebt, ben je uiteindelijk toch nog duurder uit. Waar let je wel op? Bekijk hoe het staat met het slagingspercentage. Zoek ook uit in welke auto je lest. Een belangrijk kenmerk van een goede en betrouwbare rijschool is ook dat deze is aangesloten bij een van de drie brancheorganisaties Bovag, FAM of VRB. Dan weet je namelijk zeker dat er voldaan wordt aan extra eisen. 

Vaste rijinstructeur

Het is prettig om elke les met dezelfde persoon te rijden. Je moet toch weer wennen aan een andere instructeur en dat is jammer van je lestijd. Kijk ook altijd even of de instructeurs wel bevoegd zijn. Dit is te vinden op de website. 

Goede lesmethode

Een goede lesmethode verhoogt je slagingskans. Check of je vaardigheden worden bijgehouden op een leskaart. Dan ga je de volgende les precies verder waar je gebleven bent. Structuur is belangrijk. Zowel jij als je instructeur weten dan precies hoe ver jij al gevorderd bent. De CBR heeft ook een hele goede methode ontwikkeld. Deze wordt precies voor elke leerling op maat gemaakt.

Informeer bij vrienden en familieHeb je mensen in je omgeving die hun rijbewijs recent hebben gehaald? Vraag waar zij hun lessen hebben gevolgd. Van de ervaringen van anderen kun je veel leren.
Voor meer informatie kan je ook een kijkje nemen op de volgende website: autorijschool Troy in utrecht