18 oktober 2021

Is een shortlease zakelijk afsluiten interessant?

Er bestaan tegenwoordig tal van verschillende mogelijkheden om geld te lenen voor de aankoop van een auto. Als bedrijf is het ook niet alleen maar mogelijk om te kiezen voor de klassieke autofinanciering. Daarnaast bestaan er op de markt ook verschillende leasingmogelijkheden waar u aanspraak op kunt maken. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de traditionele leasing op lange termijn en de zogenaamde shortlease. Het afsluiten van een shortlease zakelijk zorgt er in de praktijk voor dat u reeds een leasing kunt afsluiten met een looptijd van bijvoorbeeld drie of zes maanden. Lijkt u dit ook wel wat? Maak dan op deze pagina snel kennis met alle voordelen die zijn verbonden aan een shortlease!

  1. Een shortlease zakelijk voor bedrijven met een flexibel wagenpark

Voor verschillende bedrijven is het een absolute vereiste dat ze over een wagenpark beschikken welke flexibel is. Daarmee wordt natuurlijk bedoeld dat er regelmatig met nieuwe auto’s kan worden gereden. Met een gewone leasing is dit nagenoeg onmogelijk. Het is namelijk zo dat een klassieke leasing steeds wordt afgesloten met een looptijd van respectievelijk vier à vijf jaar of zelfs nog langer. Voor een shortlease zakelijk geldt dat niet. Een dergelijke overeenkomst kan dan ook doorgaans worden afgesloten vanaf een beperkte looptijd van zo’n drie à zes maanden. Wilt u dus met andere woorden graag regelmatig kunnen uitpakken met een nieuwe bedrijfsauto? Dan is een shortlease zakelijk erg interessant! 

  1. Waarom liggen de kosten van een shortlease zakelijk zo hoog?

Eén van de belangrijkste misvattingen met betrekking tot een shortlease zakelijk is dat deze in de praktijk erg duur zou zijn. Dat is absoluut niet correct. Niet zelden vergelijken bedrijven de kostprijs van een zakelijke shortlease echter met deze van een gewone autofinanciering. Dat is eigenlijk een vergelijking die nergens op slaat. Bij een autofinanciering geldt namelijk dat de periodieke kostprijs enkel en alleen de afbetaling van het voertuig omvat. Bij een shortlease zakelijk is dat echter helemaal niet het geval. In de periodieke kostprijs zijn dan ook nog heel wat andere zaken inbegrepen. Denk hierbij niet alleen aan de verzekering, maar ook aan de belastingen en aan de kosten voor het onderhoud. Het is dus niet meer dan logisch dat de globale kost van een shortlease zakelijk hoger ligt dan de individuele kost van een lening. 

  1. Flexibel en dus zeer weinig risico

Een shortlease zakelijk afsluiten betekent tot slot ook dat u als onderneming slechts rekening dient te houden met een beperkt financieel risico. Op het ogenblik dat u een gewone leasing afsluit moet u er rekening mee houden dat u een verplichting aangaat op lange termijn. Zoals eerder reeds aangegeven geldt voor een klassieke leasing dan ook een gemiddelde looptijd van zo’n vier à vijf jaar. Het spreekt voor zich dat het voor u onmogelijk is om zo ver in de toekomst te kunnen kijken. Wilt u liever de beschikking hebben over een flexibele leasing die wekelijks opzegbaar is? In dat geval biedt een shortlease zakelijk u precies datgene waar u voor uw nieuwe bedrijfsauto naar op zoek bent!
Voor zakelijk georiënteerde shortlease neemt u contact op met de experts van VWP Shortlease.