18 oktober 2021
voordelige autoverzekering tips

Tips om te besparen op je autoverzekering

De premie voor een goede autoverzekering bedraagt enkele honderden euro’s per jaar. Dat is een hoop geld en daarom is het prettig als je op je verzekeringspremie kunt besparen. Maar hoe kun je besparen op je autoverzekering? In dit artikel deel ik drie handige tips met je: autoverzekeringen vergelijken, de premie in één keer voldoen en het verhogen van de eigen risico. Lees gauw verder!

Tip 1: vergelijk goed!

Als je eenmaal de juiste dekking hebt gekozen, is het belangrijk om het aanbod van de verzekeraars goed te vergelijken. Onderling kunnen de premies en voorwaarden van aanbieders namelijk sterk verschillen. Om te vergelijken kun je gebruikmaken van verschillende online vergelijkingprogramma’s. Daarbij is het verstandig om gebruik te maken van een onafhankelijke tool, zodat je zeker weet dat het advies zo eerlijk mogelijk is.

Een goede vergelijkingstool vind je hier.

Tip 2: de premie in één keer betalen

9 van de 10 mensen betaalt de verzekeringspremie maandelijks. Dat is niet gek, want zo kun je het totaalbedrag spreiden over het jaar en is het niet meteen zo’n aanslag op je bankrekening. Maar wist je dat verzekeraars hiervoor vaak extra kosten in rekening brengen? Wil je dus besparen op je verzekeringskosten en kun je het volledige premiebedrag in één keer missen, overweeg dan is om de volledige premie in één keer te voldeon.

Tip 3: een hoger eigen risico

De laatste tip die ik je wil geven is het verhogen van het eigen risico. Door het eigen risico te verhogen betaal je een lagere verzekeringspremie, maar mócht je aanspraak willen doen op je verzekering, dan moet je wel tot een hoger bedrag zelf betalen. Kies dus alleen voor een hoger eigen risico als je wat extra geld achter de hand hebt!

Meer weten over hoe je kunt besparen op je verzekeringskosten of ben je op zoek naar een voordelige autoverzekering? Neem dan eens een kijke op IkVergelijkOnline.nl.