18 oktober 2021

Munich, Germany - September 19, 2012: New disel engine series of inexpensive BMW 320d sedan. Modern white auto wet after rain. This outdoor shot was captured in a public place with free access in the Olympic Park.

Welk soort autoverzekering past het best bij je?

In Nederland heb je drie verschillende autoverzekeringen. Al die drie verzekeringen bieden allemaal een andere dekkingsgraad. Rij jij bijvoorbeeld in een Mercedes, dan is het handig om niet voor de meest goedkope verzekering te gaan, want wanneer jij zelf schade veroorzaakt betaal jij de volle mep om jouw auto te herstellen. 

Wa autoverzekering 

Zoals de naam al doet vermoeden dekt een WA verzekering de schade die jij aan derden toebrengt. Zoals hierboven aangegeven dekt deze verzekering niet de schade die jij aan jouw eigen voertuig aanbrengt. Mocht je met jouw Mercedes een paaltje raken, dan moet je zelf de bumper vervangen. Volgens de wet is een WA verzekering verplicht. Iedere burger moet minimaal de schade die jij toebrengt aan een ander kunnen vergoeden. 

WA + beperkt casco verzekering

Mocht je wederom een paaltje raken met jouw auto, dan heb je geluk met een WA + beperkt casco verzekering, want met die autoverzekering wordt de schade aan jouw eigen voertuig wel vergoed. Het gaat hier dan vooral om schade zoals schade door een storm, brand of diefstal. Wel moet je hier letten op je hoogte van je eigen risico, dat is voor eigen rekening.

WA + volledig casco (all risk)

Een all risk verzekering is de meest uitgebreide vorm van een autoverzekering. Hierbij vergoed de verzekeraar in de meeste gevallen de gehele som. Raak jij een paaltje, is jouw auto gestolen of heeft iemand op de auto lopen krassen? Dan is alles gedekt door bijvoorbeeld een verzekeraar als allianzdirect.nl