9 december 2021
Zundapp onderdelen

Zundapp onderdelen, geschiedenis en populariteit van de bromfiets

Zundapp is een groot Duits merk dat samen met Kreidler misschien wel het bekendste oude bromfietsmerk is dat we kennen. Zundapp onderdelen kun je dan ook nog altijd krijgen. Ze liggen weliswaar niet meer in reguliere winkels maar er is nog een handjevol verzamelaars en specialistische bedrijven dat je aan die onderdelen kan helpen. Maar eerst moet je wat meer te weten komen over dit bijzondere merk.

Zundapp onderdelen

Zundapp: een veelzijdig merk

Zundapp staat in Nederland met name bekend om de bromfietsen. Deze waren vorige eeuw ongekend populair bij ons en menig jong persoon reed op zo’n brommer door dorp of stad. Zundapp deed echter nog meer dan alleen bromfietsen verkopen. Ze maakten bijvoorbeeld ook auto’s, vliegtuigen en zelfs naaimachines en grasmaaiers. Zundapp was met name gespecialiseerd in krachtige motors. Deze zaten dan ook in al die Zundapp apparaten. Het is mede dankzij die stevige motor dat zoveel Zundapp bromfietsen de tijd hebben overleefd.

Een oude Zundapp in de schuur

Er zijn ongetwijfeld wel mensen die nog ergens achterin de schuur zo’n Zundapp hebben staan. Misschien omdat je hem nooit weg hebt willen doen of omdat je het plan had deze ooit nog op te knappen. Dit is het moment want Zundapp is weer sterk aan het toenemen in populariteit. Tegenwoordig worden deze bromfietsen namelijk gezien als oldtimers en kun je er een hoop voor krijgen, zeker als ze in goede staat zijn. Met de juiste onderdelen kun je daar bovendien zelf voor zorgen.